Bygga attefallshus i Stockholm – Allt du behöver veta

16 november 2023 Renate Degerth

editorial

Att bygga attefallshus i Stockholm har blivit allt populärare inom de senaste åren. Detta mindre hus, uppkallat efter bostadsminister Stefan Attefall, erbjuder en rad möjligheter för boendeutrymmen och kan fungera som kompletterande boende, gästhus, kontor eller till och med som uthyrningsenhet.

Vad är ett attefallshus?

Attefallshus är tillåtna att byggas på tomter där det redan finns minst ett hus. Reglerna som gäller är att attefallshuset får vara högst 25 kvadratmeter och inte högre än 4 meter. Du kan alltså bygga ett mindre hus på din tomt utan att behöva ansöka om bygglov, så länge du följer de riktlinjer som gäller. Ett Attefallshus kan vara en extremt flexibel lösning för alla som behöver mer utrymme.

Byggregler i Stockholm

För att bygga attefallshus i Stockholm gäller samma regler som i resten av Sverige. Du behöver dock anmäla det till kommunen. Det är också viktigt att notera att varje kommun har rätt att införa ytterligare krav gällande byggnation av attefallshus, och i Stockholm kan dessa krav inkludera estetiska aspekter som materialval och färgsättning. Med tanke på Stockholm stads specifika utmaningar, inklusive höga fastighetspriser och hyror samt en växande befolkning, blir attefallshus ett attraktivt alternativ för många som vill ha extra boendeutrymme eller en möjlighet till passiv inkomst.

image

Fördelar med attefallshus i Stockholm

Förutom den uppenbara fördelen med extra utrymme, finns det också andra skäl att bygga ett attefallshus i Stockholm. Detta kan vara en lönsam investering då du kan hyra ut ditt attefallshus. Attefallshus kan också höja värdet på din fastighet och kan dessutom fungera som en praktisk lösning för äldre som vill ha familjen nära, eller som ett första steg mot bostadsmarknaden för unga vuxna.

Svebygg – Din partner för att bygga attefallshus i Stockholm

Om du funderar på att bygga ett Attefallshus i Stockholm, är det klokt att söka professionell hjälp för att säkerställa att alla regler följs och att processen går så smidigt som möjligt. En sådan partner kan vara Svebygg. Med sin erfarenhet och expertis har Svebygg hjälpt många nöjda kunder att förverkliga sina drömmar om ett eget attefallshus. Besök deras hemsida på https://www.svebygg.nu/ för mer information.

Fler nyheter